Pokrajinska Vlada podržala “Rumfest”

Nedavno održani “Rumfest” koji je ove godine organizovan u slavu i obeležavanje 270 godina Vašara i trajao je dva dana, privukao je veliki broj posetilaca iz Rume i mesta u okolini. Raznovrsni sadržaji obogatili su dvodnevno dešavanje u našem gradu i ulepšali ovogodišnje Kulturno leto.

Kao i prethodnih godina, manifestacija “Rumfest” podržana je, osim od lokalne samouprave Opštine Ruma, i od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sredstvima u iznosu od 230.000,00 dinara. S obzirom da je veći deo izlagačkih štandova ispunjen upravo spektrom domaćih ukusa, od vina, mesnih prerađevina, preko voća i meda, ovom manifestacijom se svakako promoviše bogatstvo gastronomskih proizvoda nastalih iz obilja poljoprivrednih sirovina kojim se ovaj kraj Srbije ponosi.

Kako prenosi sajt www.ruma.rs, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Mladen Petković, potpisao je u petak ukupno 174 ugovora sa predstavnicima udruženja i lokalnih samouprava koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu ovog konkursa.

„Održavanje tradiconalnih manifestacija doprinosi jačanju lokalnih zajednica, očuvanju kulturne baštine, običaja i tradicije, koje su usko povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom, seoskim okruženjem i načinom života,“ naglasio je Petković i dodao da je važno, pre svega, očuvati i zaštititi kulturnu baštinu i tradicionalne vrednosti, ali i naglasiti značaj poljoprivrede, kroz održavanje tradicionalnih manifestacija.

On je podsetio i da se manifestacije tipa sajmova i izložbi, koje su vezane za poljoprivredu, preradu, ishranu i ruralni razvoj, sufinansiraju sa ciljem promocije poljoprivrednih proizvoda, proširenja tržišta domaćih proizvoda, te da se doprinosi povezivanju stručnjaka iz ove oblasti radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

© 2021 Tourist Organization of Ruma All Rights Reserved, Web Dizajn S7 Design