Izletište Borkovac

Izletište Borkovac se nalazi na samo 2 kilometra od centra Rume prema Fruškoj gori. Prava oaza zelenila. Idealno mesto za izletnike, ali i sportiste i rekreativce zbog uređene trim staze i šetališta koji se protežu kroz drvored.

60-tih godina prošlog veka ovde se nalazio i otvoreni bazen koji odavno nije u funkciji, a sada ga je zamenio novi otvoreni olimpijski bazen sa pratećim sadržajima koji je spreman da primi zainteresovane Rumljane, ali i goste iz okolnih mesta. Novi bazen ispunjava sve uslove za plivačka takmičenja i vaterpolo utakmice najvišeg ranga. Objekat je otvorenog tipa, pa samim tim radi u letnjoj sezonu počevši od sredine juna do sredine septembra. Kompleks, pored velikog olimpijskog bazena i malog dečijeg bazena, raspolaže i dodatnim sadržajem kao što su igraonica sa stolovima za stoni tenis, pikado aparatima, stolovima za stoni fudbal i Sony Play Station konzolama. Takodje, na usluzi kupačima su i dva ugostiteljska objekta – kafići gde uz prijatnu muziku posetioci mogu da se osveže i opuste, kao i da pojedu nešto od brze hrane.
Pored dnevnog programa, uprava je obezbedila dodatni zabavni sadržaj u noćnim terminima u vidu noćnog kupanja i noćnih zabavnih programa, kao što su žurke, svirke, igre na vodi i slično.
Za one koji žele da se bave sportom, kao i za najmladje bazen je obezbedio školu plivanja i od sezone 2017 vaterpolo treninge, kao i časove ronjenja.

 

© 2023 Tourist Organization of Ruma All Rights Reserved, Web Dizajn S7 Design