„Румфест“ 2019.

У фестивалској атмосфери, као и сваке године отворен је 9. По реду „Румфест“. Већ у раним јутарњим часовима посетиоци су имали прилику да уживају у такозваној „Винској улици“. Атмосфера препуна различитих боја и укуса непрестано је мамила све већи број посетилаца. Вино, храна и различите рукотоворине наших излагача учинили су да овогодишњи „Румфест“ буде изванредан. Први дан „Румфеста“ протицао је у сјајној атмосфери, лагано се ближило вече и атмосфера је попримала фестивалски какарктер. Штандови наших излагача засијали су у благом предвечерју, мирис вина се ширио Градским тргом а посебну чар дали су му први посетиоци који су се легано окупљали око бине и са нестрпљењем чекали наступ наших првих извођача. У 21х. Свечано отварање манифестације, посетиоце су поздравили Витезови вина, в.д. директор Туристичке организације општине Рума, Мирјана Вујасиновић, као и председник скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић. Посетиоцима су пожелели добродошлицу и нагласили да је Рума град домаћин, увек спремна да раширених руку дочека своје госте. Након тога ни кратак пљусак није успео да спречи већ узаврелу атмосферу. На сцену је ступила свима добро позната YУ ГРУПА. Уз хитове као што су „ Морнар“, „Од злата јабука“, „Пустиња“ и многе друге. Градски трг је заблистао у ноћи.

Упоредо са манифестацијом „Румфест“, Туристичка организација општине Рума је спровела и пројекат „ Рума-Срем, спој традиционалног и модерног“ – промоција туристичког простора подножја Фрушке горе кроз организовану промо-туру за медије. Гости пројекта су били туристички новинари као и блогери који пишу о туризму, путовањима, храни и пићу. Овом приликом упознали су се са знаменитостима које наш град нуди. Из Руме су понели само најлепше утиске, пуни одушевљења и обећали су да ће врло радо да препоруче свима да посете наш град у срцу Срема. Покровитељ овог пројекта је Министраство трговине, туризма и телекомуникација.

[FinalTilesGallery id=’1′]

Другог дана „Румфеста“ фестивалска атмосфера је настављена. Преко дана посетиоци су уживали у „Винској улици“, а успут су имали прилику и да прошетају до традиционалног „Румског вашара“. Свеобухватни утисак је био сјајан. Вече се ближило, а Градски трг је већ био препун посетилаца. У 21х. на бину је изашла добро позната група ВАН ГОГХ. Епитет добрих забављачу су оправдали и овај пут. Концертом групе ВАН ГОГХ супштена је завеса на овогодишњи „ Румфест“. Поред Министрарства трговине, туризма и телекомуникација покровитељ манифестације је локална самоуправа Општине Рума као и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

[FinalTilesGallery id=’2′]

© 2024 Tourist Organization of Ruma All Rights Reserved, Web Dizajn S7 Design