Retrospektiva: “Rumfest”, drugi dan

Na Gradskom trgu u Rumi održan je sedmi “Rumfest”, manifestacija koja promoviše i veliča gastronomiju, vina, ali i kulturno nasleđe našeg grada. Kako se u oktobru obeležava 270 godina postojanja Vašara, ove godine je organizacija manifestacije išla upravo u cilju doprinosa ovom značajnom jubileju. “Rumfest” je trajao dva dana, paralelno sa datumom održavanja Vašara, 2. i 3. avgusta. Prvi dan protekao je u znaku otvaranja Vinske ulice, konferencije udruženja vinskih vitezova, a završen sjajnim koncertom Jelene Tomašević i Novosadskog Big Benda pred mnogobrojnom publikom.

Drugog dana “Rumfesta” posetioci su i dalje mogli da pronađu različite zanimljivosti primamljive i lepotom i ukusima u Vinskoj ulici, kao i da pogledaju izložbu fotografija rumskih amatera inspirisanih Vašarom i dinamikom koja odlikuje ovu viševekovnu manifestaciju (KC “Brana Crnčević”, Ruma).

Kraj ove večeri, kao i prethodne, rezervisan je bio za koncert, ovog puta grupe “Garavi sokak”, koji je okupio veliki broj naših sugrađana kako bi uživali i ispratili još jedan uspešno završeni “Rumfest”.

© 2021 Tourist Organization of Ruma All Rights Reserved, Web Dizajn S7 Design